smakl bergegar lagi

assalamualaikum w.b.t.

bertemu sekali lagi kita di sini...ingin sekali ana kongsikan tentang sambutan yang telah siap dilakukan oleh pelajar SMAKL pada minggu lepas.Setelah seminggu dihambat dengan kesibukan dan sebgainya...barulah ana dapat meluangkan masa untuk ke SMAKL meziarahi adik-adik yang sangat dirindui dan lama tidak bertemu....
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspotsangat gembira dan excited.



SMAKL ternyata bergegar lagi dengan sambutan hari sains kali ke-2 ataupun lebih dikenali sebagai ISLAMIC SCIENCE DAY (ISD 2).... pada tahun ini ianya dikelolakan oleh Kelab Sains (SCIMIC)dengan gabungan Pelajar tingkatan empat (sama seperti tahun lepas).ISD 2 telah pun dimulakan pada awal minggu tersebut dan berbagai acara dan perandingan telah diadakan tetapi ana tidak sempat mengikuti kesemuanya dan ana hanya berpeluang untuk menjenguk persiapan pameran sahaja yang disiapkan dengan penuh tungkus-lumus oleh pelajar tingkatan empat merangkap mastermind dalam setiap perancangan......

wan muhd Hasan, selaku pengerusi Kelab Sains,Matematik dan Rekacipta 09


sebahagian tenaga penggerak yang menjayakan ISD 2
recognised them???


adikku shaatibi, ketua bahagian Physics
ingatlah TB, gilaplah dirimu dengan keletihan

orang kuat bahagian chemistry...Luqman Ibrahim
i'll miss the smiley

ridhwan, one of the Chemistry taiko
chayo' lujnah akademik!!

ISD pada tahun ini kelihatannya lebih kompleks berbanding tahun lepas menandakan peningkatan yang memberangsangkan tetapi mungkin kekangan masa dan berbagai lagi acara yang perlu difikirkan menyebebkan hanya sebahagian sahaja acara yang 'menjadi'

palm-prints...colourfull made by puteri..those physics group


real 3D images...the physics site surrounded by this winky arts


my masterpiece...i did the top writing.... you think?


aiyya...these wiggie-waggle team...just releasing the bustle of work... am i there?

can you read that?
physics stuff

masih terbayang lagi bagaimana sibuknya mereka menyusun barangan dan alat-alat pameran,menampal itu dan ini,menggunting itu dan ini,menulis itu dan ini...terasa penat dan tertekan
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspotsekali mereka tetapi susana bekerja secara ramai-ramai itu yang menimbulkan kekuatan lantas mereka terus berjaga hingga ada yang tidur jam 4 pagi..... don't point at me!!!

muiz...one of the biology headquarters

can still remember how cute it is the biology site entrance

so real....cell division is one of my favourite chapter
is that mitosis or meiosis?

kegemilangan yang pernah dicatat oleh ISD 08 ternyata diulang kembali pada tahun ini dengan momentum yang sangat berbeza...tahun lepas dengan hanya satu hari yang sarat dengan berbagai aktiviti... masih teringat dengan redah sawah dan hutan bakau ditepi dan belakang SMAKL dan juga luka-luka di kaki dan tangan ana dulu...tahun ini dengan tempoh yang panjang,lebih santai tetapi tetap mengancam!!!!

kepada semua krew ISD 2 tahun ini, terimalah penghargaan yang tak seberapa daripada ana ...anugerah seperti di bawah ini.....
memang ada yang pelik lantas bertanya, "abang saeed,kenapa anta macam excited semacam je dengan ISD ni? anta kan dah bukan pljr smakl lagi?" ... angin juga ana dengan soalan ini...hehe... tetapi yang bertanya merupakan pelajar tingkatan 1 yang tertanya tidak begitu merasai betapa eratnya ikatan hati antara kita semua hinggakan tatkala bersama mereka tidak terasa yang ana merupakan seorang lepasan smakl dan mereka adik-adik ana..... terima kasih kalian kerana sudi mengajak ana menyertai persiapan pameran yang sungguh havoc dan chaotic itu....hehe

tetapi sayang...ana tidak tahu bahawa keesokan paginya ,pihak sekolah telah memutuskan tempoh 8 pagi sehingga 10 pagi merupakan waktu persekolahan ganti...ana memutuskan untuk pulang terlebih dahulu dan akan kembali untuk menyaksikan kuiz putera dan pameran tetapi setibanya di rumah, terasa tidak larat dan agak letih ...ditambah dengan cuaca mendung yang sungguh menakutkan....ana tidak dapat menghadirkan diri menyaksikan warna-warni hari terakhir ISD 2 tersebut......

menyingkap kenangan ISD 08 yang lalu, menjadi tetangga kepada ISD 08....ana ternyata sangat terkilan kerana ana sangat tidak banyak membantu dan hanya menyerahkan bulat-bulat tugasan dan segala perancangan dan pelaksanaan kepada Wan Hasan (gambar paling atas) merangkap naib pengerusi kelab sains dan juga pengarah ISD yang lalu.....atas dasar kesibukan study dan sebagainya, ana hanya mampu berdoa dan menyokong mereka dari belakang sahaja tanpa terlibat dalam kerja-kerja secara langsung seperti mempersiapkan bilik pameran, perancangan eco-challenge dan sebagainya... ana selalu berpesan kepada mereka (pelajar tingkatan 4 thn lepas) agar sentiasa bekerjasama dan tahu matlamat jauh kita melakukan kerja ini...dan alhamdulillah gegaran tahun lalu tidak berjaya ditandingi gegaran tahun ini... itu sangat pasti...

apa-apa pun, mkarilah kita kembalikan segla kerja amal kita kepada matlamat penciptaan kita iaitu menjadi hamba kepada Allah.. andai amal itu diniatkan sebagai ubbudiyah, InsyaAllah beroleh pahala....seorang pemuisi ada bermadah....setitis peluh yang gugur itu lebih berharga berbanding tangisan sepanjang malam andai ianya diniatkan memohon redha pencipta.... justeru...persiapkanlah diri kita dengan muzakarah niat dan matlamat agar kita tidak terbabas ke dalam gaung riyak,penat tak berbayar dan juga keterpaksaan.....

tahniah sekali lagi kepada pihak ISD 2 dan juga ISD 08 yang lalu...semoga tahun hadapan ISD akan turut diadakan dengan mengampuhkan lagi rentak dan ritmanya...insyaAllah. wassalam

6 comments:

Olive Tree Guitar Ensemble said...

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

hasyimi said...

assalamualikum,
jus nak mintak pandagan... anta mesti post kan kat group jika anta ade khbar berita dari smaskl...

ni ana dapat ahu... bile dah lame... jus tahu bile jump2 blog je.. lain kali inform la sikit kat group ikhlas... plsssss can u help us to now about the happening of SMASKl... we are excited to know about it... plsss

Mohd Farid said...

Assalamualaikum,

Semoga tuan rumah sihat selalu dan diberkati Allah.

Jika kelapangan jemputlah ke blog saya boleh bertukar pandangan dan link.

http://www.faridrashidi.com

saza s said...

to olive tree guitar ensemble

thanks for your visit...
with god's will...i will keep doing it..pray for me....
thanks again

to hasyimi...

sory kerana ana seakan lebih kat blog berbanding kat group....
ana tak tahu sama ada wajar atau tak...
quite childish of my writing...
insyaAllah ana akan cuba letak dlm group....
thanks for the remminder

to mohd farid...

terima kasih diatas kunjungan anda
diharap saudara juga sihat selalu

insyaAllah kita boleh berbagi idea....
terima kasih sekali lagi...
selalulah ziarah ke sini

aisYaHumaiRaLias said...

Hopefully, ISD akan datang ada lebih banyak improvmnt. Semoga SMAKL dan warganya terus dalam rahmat Allah.

saza s said...

kepada aisYahumaiRaalias

insyaAllag..moga Allah berikan kekuatan kepada kita semua

minta Tc doakan kami semua
amin

About Me

My photo
19 year old guy moderately looking person friendly and moderate nice,talkative and like to laugh always.Is very pleased with everyone who wants to talk and to make friends with him.Quite naughty but polite,shy but cheerful.May Allah bless anyone visiting this page.InsyaAllah

jom emel saya !

initial ME 2

initial ME 2
patah tumbuh hilang berganti..thanks Allah to Cik Ha n Family
pingbox-

Bersama - Devotees
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

Visit Pewaris.Net
SahabatMusleemSahabatMusleem

ritma Ilahi

palestin dan Kita

blogger united

jom undi

Pewaris.Net's Top Blogs

komuniti PERUBATAN

kau di dalam bayanganku

aku tersenyum dalam gembiramu
kau menangis di celah kedukaanku
kala ku bermimpi di siang hari
kau hadir bila malam meniti
kita menyanyi di setiap langkah kaki
kita menyanyi pada baris alunan nurani

tapi aku tidak nampak
pada tanganmu yang bergerak
aku tidak lihat
pada senyumanmu yang tersurat
aku tidak merasa
pada jiwamu yang selalu bersama

hingga kini
aku karam dalam lautan emosiku
terpukul dengan gelombang melankoliku
di tengah arus tsunami hati
yang bergelojak tinggi
yang ku nanti kapal menyelamat
hanya aral harapan yang berselirat

ku ingin kau disampingku selalu
ku mahu mimpi kau dan aku bersatu
tapi mana mungkin impian terlaksana
belum pasti harapan menjadi nyata
bisakah gagak dan merpati
terbang sebelah menyebelah
tak mungkin berdiri sama tinggi
duduk pula sama rendah

namun hatimu bukan palsu
dan jiwaku bukan boneka baldu
disaat aku terus mimpikanmu
akan ku terus mencintaimu
akan ku selalu merinduimu
akan ku sentiasa menyayangimu
meskipun sejak dari mula ku tahu
kau hanya di dalam bayanganku

My Blog List

twittering

Followers