Jaulah 8 hari

bismillahirahmanirrahim
assalamualaikum wbt

sebenarnya , penulis sepatutnya berkongsi pengalaman penulis berjaulah selama 8 hari pada minggu yang lalu dan sebelum entry 'mereka dan kami', namun penulis berasa tidak begitu seronok ingin berkongsi sesuatu yang mana penulis sendiri tidak seronok.jadi penulis attchkan gambar-gambar di bawah dan biarlah MEREKA sahaja yang berbicara. Ingatlah ya , sesungguhnya barangkali kamu tidak suka sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan mungkin kamu suka sesuatu padahal ia tidak baik bagi kamu.

kursus media haluan


latihan menulis

rakan setugas 1 - sweet baby/ali adorable

rakan setugas 2 - rakan bergaduh 1 - haha
soleh tb

dengar leklok...jangan nak ngantuk-ngantuk
!_!

jom tulis berita
(bukan senang nak dapat story , nak buat n submit apatah lagi)

hamper itu bukan penulis punya ya

'terengganu'ians - tiada dalam gambar :soleh tb

jejak Banting 

kalau tak disebabkan penulis tiba-tiba sahaja terkena 'batuk dan selsema' sudah pasti si kecil dan comel Zafirah Aliya ini sudah dipeluk cium dan dikendong sana-sini ... hihi

besar dah abang Zaim ya ... jangan malas buat kerja rumah tau

abang seperti dipam-pam ..... dulu rasanya macam baru dipam ... jumpa hari tu , lagi kena pam
abang and zafirah aliya

terima kasih banyak-banyak kepada abang yang sudi menghantar penulis ke rumah suna daripada UKM mesti terpaksa membonceng di atas motor nya hingga terasa cramp gluteus muscle dan biceps muscle ini .Terima kasih kepada ayah su Mahalil kerana sudi menerima kunjungan tetamu tak diundang ini , terima kasih juga kerana sudi membeli char kuew tiow yang sedap itu untuk santapan penulis meskipun agak jauh dan sudah malam.Terima kasih kepada suna kerana sudi menerima kunjungan penulis ini serta sudi menghantar penulis ke KTM bangi asap hingga terpaksa delay ambil Aliya dan Zaim ... arigato gozaimasu

UIA PJ yang kurindui

ke jejakkan kaki ke sini lagi - meski biliknya sudah bertukar tempat

tertanya-tanya sebenarnya mengapa lorong ini sunyi tanpa kelibat manusia melaluinya


oh ukc1 ku , meski hanya dua bulan aku menginap di sini , banyak memori yang masih bersinar di minda ku ini

pernah beberapa kali berjoging keliling padang ini
ku sangka semua yang ku ingin ketemu masih ada , rupa-rupanya lain yang ku ingin lain pula yang ku dapat

tribute to

najmi Ishak - hanya sempat sms dan telefon kerana dia meninggalkan hensetnya di bilik dan keluar bermain di padang ini
faris fitri - yang ditemui seusai menunaikan solat di masjid 
afiq fisall - teka-teki yang terjawab apabila Allah pertemukan kita di kesempatan yang kecil ini
syahid (classmate bio) - yang sempat juga ditemui - currently in engineering course
to all exclassmate or friendmate or whatevermate - gambatte kudasai

jejak kota kemuning

gambar tiada dalam simpanan .Sebelum bergerak ke PERANTAU , penulis singgah semalam di Rumah PC zari dan mc Pah .kali ini dengan keizinan , makluman dan pemberitahuan.Sesat beberapa kali bersama Kakak yang tersayang hingga melambatkan kami tiba di rumahnya.Sempat juga melunaskan rindu kepada secret recipe dengan membeli 4 potong kek serta dua chicken cornish.Makan malam bersama pakcik dan makcik serta tidur lambat dengan menonton 'the exorcist' setengah jalan .esok terus shoot ke PERANTAU

PERANTAU

opening - lambat menghadirinya

mentang-mentang dapat line curi , sempat lagi masuk ke web sana sini

keseronokan 1 - bertemu dengannya
Muhd Adli bin Shahrin

keseronokan 2 - berkenalan dengan dia - hujung
syafiq

buat apa tu taufiq

ya Allah , redhalah diri kami semua

mujahid setia !

sempat wifi juga sambil tunggu bas 
siap sempat tengok naruto lagi

whoaaa.....marvellous

jejak Kuantan

mulanya ramai yang pelik bila penulis minta belikan tiket ke kuantan .Ingin sekali menziarahi ibu saudara yang menetap di sana.

si bongsu 

sempat lagi belajar buat bintang-bintang hati yang kecil dan comel ini ....hihi

terima kasih kepada cik lan dan cikha yang sudi untuk menerima kunjungan daripada tetamu yang ytdaik diundang ini serta terima kasih kerana sanggup datang menjemput penulislewat angka 1 pagi juga sanggup menghantar penulis pagi-pagi hari minggu lagi .... juga terima kasih kepada izzah dan najihah kerana sudi untuk tolong cas henset penulis yang kehabisan tenaga awal serta terima kasih kepada syamil si bongsu kerana sudi ajar buat bintang-bintang kertas itu. arogato gozaimasu.

********************************************************************

meskipun  penulis tidak seronok dengan jaulah kali ini , namun penulis harus sedar bahawa setiap yang berlaku itu adalah ketentuan Allah dan  ربنا ما خلقت هدا باطلآ سبحانك فقنا عداب النار .Penulis tidak seronok, bukanlah bermaksud setiap yang penulis lalui ketika berada di jaulah tersebut adalah perkara yang tidak seronok, ada sahaja perkara yang menggembirakan , namun jika diminta 'one word description' mesti jawapannya tidak seronok.

tidak mengapalah , semoga berolah ibrah daripada catatan ringkas ini... wallahua'lam

0 comments:

About Me

My photo
19 year old guy moderately looking person friendly and moderate nice,talkative and like to laugh always.Is very pleased with everyone who wants to talk and to make friends with him.Quite naughty but polite,shy but cheerful.May Allah bless anyone visiting this page.InsyaAllah

jom emel saya !

initial ME 2

initial ME 2
patah tumbuh hilang berganti..thanks Allah to Cik Ha n Family
pingbox-

Bersama - Devotees
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

Visit Pewaris.Net
SahabatMusleemSahabatMusleem

ritma Ilahi

palestin dan Kita

blogger united

jom undi

Pewaris.Net's Top Blogs

komuniti PERUBATAN

kau di dalam bayanganku

aku tersenyum dalam gembiramu
kau menangis di celah kedukaanku
kala ku bermimpi di siang hari
kau hadir bila malam meniti
kita menyanyi di setiap langkah kaki
kita menyanyi pada baris alunan nurani

tapi aku tidak nampak
pada tanganmu yang bergerak
aku tidak lihat
pada senyumanmu yang tersurat
aku tidak merasa
pada jiwamu yang selalu bersama

hingga kini
aku karam dalam lautan emosiku
terpukul dengan gelombang melankoliku
di tengah arus tsunami hati
yang bergelojak tinggi
yang ku nanti kapal menyelamat
hanya aral harapan yang berselirat

ku ingin kau disampingku selalu
ku mahu mimpi kau dan aku bersatu
tapi mana mungkin impian terlaksana
belum pasti harapan menjadi nyata
bisakah gagak dan merpati
terbang sebelah menyebelah
tak mungkin berdiri sama tinggi
duduk pula sama rendah

namun hatimu bukan palsu
dan jiwaku bukan boneka baldu
disaat aku terus mimpikanmu
akan ku terus mencintaimu
akan ku selalu merinduimu
akan ku sentiasa menyayangimu
meskipun sejak dari mula ku tahu
kau hanya di dalam bayanganku

My Blog List

twittering

Followers