Berguru Kepalang Ajar 2

bismillahirahamnirrahim
assalamualaikum w.b.t.

penulis sentiaa diberitahu bahawa everyday is mother's and father's day. Jadi everyday juga adalah teacher's day kerana setiap hari kita berjumpa dengan guru kita dan setiasa hari jasa yang ditabur oleh mereka terpercik dalam amal perbuatan kita.


penulis sebenarnya tidak mahu bercakap panjang kerana masih banyak perkara yang perlu dilakukan diwaktu musim imtihan yang menjelang ini. Ikuti perbualan penulis di bawah

my lovely sis : bro, don't forget tomorrow ok
penulis : of course, i will write something and after you burst your tears reading it, i will give you a call
my lovely sis : keluarga kita sangat kaya dengan cikgu
my lovely sis : awak sorang aje yang tak masuk list tau
penulis : what ever, cikgu kalau sakit datang jumpa doktor juga
my lovely sis : hey please, kalau takde cikgu, takdelah doktor tau

benarlah kata-kata itu kerana tanpa jasa seorang guru takkan adalah manusia di atas bumi ini. Sedangkan nabi adam pun diajar oleh malaikat di bumi ini dan Rasulullah yang buta huruf pun dididik oleh Jibril membaca surah al-alaq. Allah jugalah yang mendidik kita semua dengan didikan tarbiyahNya yang sempurna

tribute to all my lifetime teachers 

Zahari Salleh - My no 1 lifetime male teacher 
Naziah Hassan - My no 1 lifetime female teacher @ Guru Besar Sek Kebangsaan Losong 
Shafiyyah Solehah Zahari - Lecturer CFS IIUM Petaling Jaya
Syuwaida Nasuha Zahari - Guru Sekolah Rendah Ibnu Qayyim
Siddiq Syukkri Affandi Zahari - Guru Sekolah Rendah Ibnu Qayyim
Solehuddeen Shaatibi Zahari - my medicine partner
Suwaibah Mardhiyyah Zahari - my no 1 strong will girl
Salma Syakirah Zahari - my no 1 'bahan usikan' kat rumah
Syahirah Mawaddah Zahari - my no 1 'tak sabar nk jumpa n tengok tumbesarannya'

1996-1997 - Pasti As-salam Padang Midin
1998-2003 - Sekolah Kebangsaan Padang Midin 
2004-2008 - Sekolah Menengah Agama Kampung Laut 
Mei - Julai 2009 - CFS IIUM Petaling Jaya 
Oktober 2009 - till now - Kuliah Perubatan Universiti Al Azhar 


i am nothing without all of you 
Happy Teacher's Day 

0 comments:

About Me

My photo
19 year old guy moderately looking person friendly and moderate nice,talkative and like to laugh always.Is very pleased with everyone who wants to talk and to make friends with him.Quite naughty but polite,shy but cheerful.May Allah bless anyone visiting this page.InsyaAllah

jom emel saya !

initial ME 2

initial ME 2
patah tumbuh hilang berganti..thanks Allah to Cik Ha n Family
pingbox-

Bersama - Devotees
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

Visit Pewaris.Net
SahabatMusleemSahabatMusleem

ritma Ilahi

palestin dan Kita

blogger united

jom undi

Pewaris.Net's Top Blogs

komuniti PERUBATAN

kau di dalam bayanganku

aku tersenyum dalam gembiramu
kau menangis di celah kedukaanku
kala ku bermimpi di siang hari
kau hadir bila malam meniti
kita menyanyi di setiap langkah kaki
kita menyanyi pada baris alunan nurani

tapi aku tidak nampak
pada tanganmu yang bergerak
aku tidak lihat
pada senyumanmu yang tersurat
aku tidak merasa
pada jiwamu yang selalu bersama

hingga kini
aku karam dalam lautan emosiku
terpukul dengan gelombang melankoliku
di tengah arus tsunami hati
yang bergelojak tinggi
yang ku nanti kapal menyelamat
hanya aral harapan yang berselirat

ku ingin kau disampingku selalu
ku mahu mimpi kau dan aku bersatu
tapi mana mungkin impian terlaksana
belum pasti harapan menjadi nyata
bisakah gagak dan merpati
terbang sebelah menyebelah
tak mungkin berdiri sama tinggi
duduk pula sama rendah

namun hatimu bukan palsu
dan jiwaku bukan boneka baldu
disaat aku terus mimpikanmu
akan ku terus mencintaimu
akan ku selalu merinduimu
akan ku sentiasa menyayangimu
meskipun sejak dari mula ku tahu
kau hanya di dalam bayanganku

My Blog List

twittering

Followers