tahniah 2

bismillahirrahmanirrahim
assalamualaikum w.b.t.

dengan rasa rindu, gementar dan gembira...penulis mulakan penulisan kali ini

sekadar mengucapkan tahniah buat adik-adik yang baru sahaja menerima keputusan peperiksaan mereka.Ingatlah kalian....kita hanya merancang tetapi Allahlah yang menentukan segala hasilnya. Yang layak berusaha,berdoa dan bertawakkal itu hanyalah kita dan yang memberikan kejayaan setimpal dengan usaha kita adalah Allah .... bersabarlah di atas segala ketentuan.

di sini disertakan keputusannya biarpun tidak lengkap , hanya sedikit sahaja menurut sumber yang dipercaya

Maryam Salimah Sahir - 11 A
Nadhirah Sakinah Rosman - 10 A
Raihanatuzzahra' Roslam - 10 A
Muhd Umair Jazlan - 9A
Nur Hafizah - 9A
Nurul Husna Zulkifli - 9A
Muhd Khubaib Imaduddin Fauzi - 8A
Akasyah Jamar - 7A
Wan Muhd Hasan Wan Ali - 7A
Salman Azmin - 6A
Ahmad Faiz Alias - 5A
Raid A'la Dzul Zabarrodh - 5A
Muhd Amiruddin Mohamad - 4A
Amru Mustafa - 3A
Izzat Amir - 3A
Muhd Lutfi Mohamad - 3A
Hassan Fahmi Khairuddin -3A
Muhd Afiq Zulkifli - 2A
Muhd Fakhrullah Mohammad -1A
Ahmad Irwany Khairun Nazarullah - tiada A



btw
Muhd Aizat Naim Mustafha Al-Bakri - 11A
Muhd Syafiq bin Roslan - 5A

tahniah~

mengenangkan tarikh keluarnya keputusan SPM tahun ini terkenangkan peristiwa-peristiwa tahun lalu

11 MAC 2009
-gagal dalam ujian memandu bagi motor
-merawat kekecewaan dengan menangis serta berdoa kepada Allah
-debaran esok terhapus di situ
-memonteng kerja sesudah mendapat lampu hijau daripada abi yang dikasihi

12 MAC 2009
-dua peristiwa penting berlangsung hari ini
-ujian percubaan memandu bagi kereta
-lulus dengan markah 18/20 ... alhamdulillah
-penat menjawab mesej yang sarat dengan ucapan semoga panjang umur murah rezeki dan diberkati Allah
-keputusan SPM 2008
-alhamdulillah ..miss dua subjek yang tidak diduga itu
-sebagai hadiah hari lahir...keputusan ini untuk abi dan ummi

**************************************************

11 MAC 2010
-musim panas menghampiri , puasa diuji dengan lapar dan dahaga
-membeli-belah di Suq Thamin hingga hampir putus nyawa...nauzubillah
-sedih kerana gagal menelefon ummi,abi dan kakak serta abang
-gembira dan terharu kerana berjaya menelfon sahabat-sahabat yang sedang berjuang di Matri
-bulatan malam itu menambahkan rasa terharu dalam hati
-mula menerima mesej berbaur doa dan ucap selamat...amiin

12 MAC 2010
-sedih kerana lambat bangun subuh kerana berhajat untuk tahajjud lebih panjang
-program LIFE di universiti Ain Shams
-bertemu sahabat-sahabat sekitar Kaherah serta diterangkan lebih lanjut tentang pengurusan cinta remaja
-sedih berpisah...kalian dekat di hati
-berkampung di Arma untuk ke gawazat pada esoknya
-bertaaruf serta berjalan-jalan bersama Syafiq Omar yang disayangi
-umur sudah semakin bertambah ..usia sudah semakin berkurang....moga insan lemah ini Allah kuatkan

ingin berkongsi kata-kata Nur Najiyuddeen yang dikongsikan dalam group SMIQ aka SMAKL di Pewaris.net

pujian itu segalanya kepada Dia = alhamdulillah3

Allahlah yg memberi kejayaan dan kegagalan itu kepada kamu
bukanlah straight A's itu yg menentukan di syurgakah kita..
bukanlah fail itu menentukan buruknya pengakhiran kita..

sudah dapat apa yg kita mahu di dunia, sudahkah penat bekerja untuk akhirat kita?

jgn sesekali kamu terlalu bangga dengan kejayaan itu krn kejayaan itu milik Allah, Dia bisa menarik ni'mat itu
jgn terlalu kecewa dg kegagalan kerana rahmah Allah itu luas, jgn berputus asa dari berharap padaNya

dunia makin tenat, jahiliyyah makin rancak -- kita di mana?
bantuin kami ya Allah



renungan bersama agar kita tidak terlepas pandang perkara-perkara yang kecil dan tersembunyi
wallahua'lam


NB
-entry ini akan terus diupdate sehingga keputusan itu penuh...insyaAllah
-rasa sedih masih menjalar hingga sekarang .... merawat luka
-semoga pertambahan umur seiring dengan peningkatan amal dan iman insyaAllah
-membilang-bilang generasi seterusnya yang akan bertandang ke tanah anbiyak ini

2 comments:

ikhlas said...

salamualaik,

dah dpt result penuh ke? update la kat group smaskl, kami masih tertanya ttg result smaskl.... plsss... help us to up to date always.... u can make it bro....

thanks for the sharing...

saza s said...

kepada ikhlas

wassalam
result itu sebanyak itulah sampai sekarang
sedang menunggu juga yang lain

maaf..kdg2 tak sempat nak letak dlm group...insyaAllah ..mohon doanya

About Me

My photo
19 year old guy moderately looking person friendly and moderate nice,talkative and like to laugh always.Is very pleased with everyone who wants to talk and to make friends with him.Quite naughty but polite,shy but cheerful.May Allah bless anyone visiting this page.InsyaAllah

jom emel saya !

initial ME 2

initial ME 2
patah tumbuh hilang berganti..thanks Allah to Cik Ha n Family
pingbox-

Bersama - Devotees
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

Visit Pewaris.Net
SahabatMusleemSahabatMusleem

ritma Ilahi

palestin dan Kita

blogger united

jom undi

Pewaris.Net's Top Blogs

komuniti PERUBATAN

kau di dalam bayanganku

aku tersenyum dalam gembiramu
kau menangis di celah kedukaanku
kala ku bermimpi di siang hari
kau hadir bila malam meniti
kita menyanyi di setiap langkah kaki
kita menyanyi pada baris alunan nurani

tapi aku tidak nampak
pada tanganmu yang bergerak
aku tidak lihat
pada senyumanmu yang tersurat
aku tidak merasa
pada jiwamu yang selalu bersama

hingga kini
aku karam dalam lautan emosiku
terpukul dengan gelombang melankoliku
di tengah arus tsunami hati
yang bergelojak tinggi
yang ku nanti kapal menyelamat
hanya aral harapan yang berselirat

ku ingin kau disampingku selalu
ku mahu mimpi kau dan aku bersatu
tapi mana mungkin impian terlaksana
belum pasti harapan menjadi nyata
bisakah gagak dan merpati
terbang sebelah menyebelah
tak mungkin berdiri sama tinggi
duduk pula sama rendah

namun hatimu bukan palsu
dan jiwaku bukan boneka baldu
disaat aku terus mimpikanmu
akan ku terus mencintaimu
akan ku selalu merinduimu
akan ku sentiasa menyayangimu
meskipun sejak dari mula ku tahu
kau hanya di dalam bayanganku

My Blog List

twittering

Followers